Съдът остави за постоянно в ареста убиецът от Чокманово

Постоянна мярка задържане под стража наложи Смолянският Окръжен съд на обвинения в умишлено убийство Слави Койчев. Делото беше гледано днес.
Пред съда окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ прокурор по делото, изложи доводите на обвинението за исканата постоянна мярка. "Може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съответно че е налице реална опасност той да се укрие отчитайки тежкото наказание, което е предвидено с минимум 10 години лишаване от свобода до 20 години. С оглед на богатото съдебно минало на обвиняемия и проявяваното агресивно поведение, той може да извърши и друго престъпление", изтъкна прокурорът. В хода на делото отново стана ясно, че Слави Койчев е проявил особена жестокост пребивайки до смърт Манол Радев. Налагал го е с ръце, крака, метален тиган, което довело и до мозъчно-черепната травма предизвикала смъртта. След това взел обувките и телефона на жертвата и отишъл да спи.
Съдът прие доводите на прокуратурата и определи най-тежката мярка. Тя може да бъде обжалвана в тридневен срок. Служебният защитник на обвиняемия призна, че не вижда смисъл от обжалване.
Репортаж по темата гледайте тази вечер в новините на еТВ от 19.30 часа.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини