Оповестяват причините за катастрофата с кораба "Илинден" след Нова година

Съдът в Охрид очаква да получи след новогодишните празницирезултатите от разследването на причините за катастрофата с кораба "Илинден" на 5 септември, в която загинаха 15 български туристи, пише днес БТА, позовавайки се на ежедневника "Време". 

Според изданието, резултатите ще бъдат внесени в съда след отбелязването на православния празник Божик/ Рождение Христово/, който Македонската православна църква чества на 7 януари. Не е изключено това да стане след традиционното отбелязване на празника Стара-Нова година на 13 срещу 14 януари - дата, до която практически администрацията в Македония не функционира пълноценно. 

"Докладът, подготвян от македонските, словенските и хърватските експерти, както предварително ми бе съобщено, ще получа следващата година", заяви и следователката по делото от Охрид Весна Кичевец.

Засега най-тиражираната причина за тежкия и трагичен инцидент в Охридското езеро е скъсването на въжето, което държи кормилото на кораба.


Единственият обвиняем до този момент е 23-годишният капитан на "Илинден" Сотир Филев, който вече е на свобода, след като лежа в предварителен арестедин месец, продължен с домашен арест в същия срок.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини