Веско можел да бъде спасен

Седемгодишният Веско е можело да бъде спасен още в деня на изчезването си. Пенсионер и продавачка видели детето да тича в средата на шосе към Искърското дефиле. Двамата свидетели обаче не се обадили в полицията, защото не знаели, че е изчезнал, и решили, че не е тяхна работа. Ден по-късно, когато видели снимката му по всички телевизии и вестници, отново не подали сигнал в МВР, защото мислели, че полицията трябва да ги потърси, разказаха двамата пред екип на в. "24 часа", предаде КРОСС.

Така повече от месец пенсионерът Стамо Стамов и продавачката Теодора Маркова знаели, че Веско е отишъл към буйните води на река Искър, но не казали нито на роднините на изчезналото момче, нито на органите на реда.

Навръх Деня на детето 1 юни трупът на Веско изплува от реката до с. Реброво. 34 дни по-рано, на 27 април т.г., към 11 ч Веско бил за последно в дома си на ул. "Гена Кунчева" в кв. Курило в Нови Искър. Наглеждал го прадядо му Продан. Майката Благомира и бащата Димитър били на работа. На вратата обаче звъннала съседка, дядото отишъл да отвори и 7-годишният Веско изчезнал без следа.

Само час по-късно пенсионерът Стамо Стамов, който продава авточасти на главния път в Курило, и продавачката в съседния зоомагазин Теодора Маркова видели малко момченце да тича по средата на главната улица в Курило, която директно води към Искърското дефиле. "Стори ми се много странно, че това малко момче тича между колите. Показах се от магазина и му викнах да се качи на тротоара, но после при мен влязоха клиенти и не знам какво е станало", разказа вчера Теодора.

По същото време възрастният Стамо също видял тичащия Веско, но си казал, че това не е негова работа.

"През деня покрай нас и спирката минават десетки деца, не мога да се обаждам в полицията за всяко", заяви по телефона пенсионерът. "Не мисля, че имам някаква вина за случилото се, майката е трябвало да си пази детето, а не да го държи като затворник и то в първия удобен момент да избяга. Аз това дете не го познавам, защото те никога не са го извеждали на разходка", твърди Стамо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини