Смолянси ученици и студенти активно участваха в дискусия за формиране на младежки политики

Изображение 1 от 3

    Младежи от Община Смолян, експерти и представители на местната и държавна власт дискутираха възможностите за участие на младите хора във формирането на  политики. Във форума, който се проведе под егидата на областиня управител Недялко Славов се включиха представители на ученически и студентски съвети от община Смолян.  

    Срещата се осъществява в рамките на Проект „С поглед в бъдещето – младежки диалози в Родопите”, реализиран от Сдружение „Екосвят Родопи” – Смолян с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +” на Европейския съюз. Председателят на УС на Сдружение „Екосвят Родопи”-Смолян – инж. Лидия Арсова откри срещата, като изказа специални благодарности към Славов, че е подкрепил форума.

    Акценти в дискусията бяха възможностите за повече достъпност  достъпност и поощряване на младежката активност и комуникация, както и сътрудничеството между държавната и общинска управа и младите хора в процеса на сформиране на младежка политика. Участниците засегнаха много проблеми, пред които са изправени младите хора, обсъдиха се и предложения за решаването им.

    Заместник-областният управител Тодор Бозуков отбеляза, че е важно учениците и студентите да участват пряко в процеса на създаване на младежка политика, защото само по този начин тя ще удовлетворява в максимална степен техните нужди и очаквания. Той призова младежите да бъдат активни, да изразяват мнението си и да поставят проблемите си пред институциите, за да се търсят правилните решения чрез конструктивен диалог.

    Заместник-областният управител Андриян Петров даде яснота за разграничението между държавната и местната власт и изясни какви са правомощията на институциите. Той запозна аудиторията с инфраструктурните проекти, които се реализират от областната управа, и тяхното значение за бъдещето на региона и възможностите, които предоставят за развитието на младите хора. Румяна Караманолева, главен експерт в Община Смолян, запозна участниците със Стратегията за 2014-2020 на Общината за работа с младежи. В края на срещата организаторите изразиха задоволство от активността и ангажираността на младежите,  които изразиха желание диалогът с представителите на местната и държавната власт да продължи и да се развива в бъдеще.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини