21 °C

Спортната зала на Смолян от днес официално е с табела с името на Величко Чолаков

Днес на фасадата на Спортната зала в Смолян беше монтирана табелата с името на Величко Чолаков. По предложение на кмета Николай Мелемов в края на август т.г. Общинския съвет единодушно прие спортното съоръжение да носи името на популярния тежкоатлет и треньор. Табелата бе изработена от фирма „Микони”.

Олимпийският ни шампион беше водеща фигура в спортните среди на Смолян. Имаше добра методика за подготовка на състезатели, добри идеи за развитие на спортната база на града. Мястото, където преминаваше неговия живот, беше спортната зала, където е и базата на Клуба по вдигане на тежести. Правим това в негова памет и за вдъхновение на всички наши съграждани, които в бъдеще ще се посветят на спорта, посочи Мелемов.

На 20.08.2017 цялата смолянска общественост и спортните среди на страната бяха разтърсени от внезапната преждевременна смърт на най-изтъкнатия и заслужил спортист-тежкоатлет на Смолян и на вдигането на тежести в свръхтежка категория, световният вицешампион, олимпийският медалист, многократният републикански шампион и рекордьор, треньорът с висок собствен принос за развитието на спорта в нашия град. почетният гражданин на Смолян Величко Чолаков.

Поклон пред паметта му!


Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини