Младежи организират автомобилно шоу, събират пари за детенце с много рядка болест

Младежи от Смолян и Златоград организират автомобилна среща на високи обороти, с мирис на гуми и бензин на полигона в Серафимово. 

На 21 април в 13 часа там ще се съберат любителите на автомобилната тръпка, за да дрифтират, въртят и вдигнат адреналина с екстремни преживявания. Целта на инициативата обаче е благотворителна, събраните средства ще бъдат дарени на родителите на малкия Митко от Пазарджик, който е със сериозни увреждания. Той е едно от трите деца в цялата страна, които страдат от Синдрома на Аперт, известен още като Болестта на счупените кукли (генетично заболяване със типични малформации на черепа, лицето и крайниците).

Организаторите са младежи от Смолян и Златогад- Диан Кинанев, Любо Гайдаров и Симона Георгиева. Това е третата им поред инициатива с цел да се помогне на човек в нужда. Последната е била в края на 2017г за децата от социални домове в региона.

„На входа на полигона ще има кутия, дадена ни от семейството на момченцето. Всеки ще може да сложи в нея толкова, колкото има възможност. На подобни мероприятия има хора с професионално направени коли, туинговани и модернизирани, всеки който се повози в такава кола, също ще може да заплати някаква сума за каузата. Ако успеят, на мероприятието ще дойде семейството, заедно с малкия Митко.“, обясни Диан Кинанев. Той е студент в Пловдив, родом е от Златоград и заедно със съмишленици вече за трети път организира благотворителни събития. Идеята този път да се помогне на момченцето дошла от смолянчанката Симона Георгиева, а младежите не отдават значение от кой регион са нуждаещите се хора.

На автомото партито се очакват поне 50 коли и над 100 човека от Смолян и други населени места в областта. Младежите призовават всички да споделят съботния ден на високи обороти в подкрепа на малкия Митко.

Дарения могат да се правят и по дарителска сметка:

Банка ДСК ЕАД ; IBAN BG81STSA93000023542472 ; BIC STSABGSF;

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ел
    Елена
    0 0
    12:16, 20 апр 2018
    Здравейте! Банковата сметка на родителите на детето ли е? Може ли да оставите и техен номер за връзка моля
Последни новини