Прокуратурата поема далаверите в разузнаването

В деловодството на Главния прокурор e постъпил сигнална записка от директора на Националната разузнавателна служба, съдържаща твърдения за нарушения на финансовата дисциплина в службата на значителна стойност.

Сигналната записка, която е изпратена на компетентната прокуратура, е постъпила в късния следобед вчера (20 април 2012 г.), съобщават от Прокуратурата.

В материала не се съдържа информация за лица и институции извън Националната разузнавателна служба.

Припомняме, преди три дни премиерът неочаквано уволни като свой съветник бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров, когото взе на Дондуков 1 само преди три месеца.
 

Вчера по темата се изказа и президентът Росен Плевнелиев. По думите му в доклада за Националната разузнавателна служба има по-скоро финансови несъответствия.

Не бих искал по никакъв начин да опетня името на когото и да е било, включително на бившия шеф на НРС - ген. Киров, заяви той и посочи, че има несъответствия и много въпроси, на които трябва да се дадат отговори и то пред компетентните органи.
Президентът допълни, че докладът му е бил предоставен и че той го е разписал и пренасочил към компетентните органи и министър-председателя Борисов.

Изявлението на лидера на РЗС е доказателство за разпада на държавата.

Така по-рано днес досегашният президент Първанов коментира казаното от Яне Янев, че „с пари на Националната разузнавателна служба са плащани ловните оргии на експрезидента".

Излиза един човек като този, който по най-пошлия, по-най грубо лъжливия начин, хвърля димки, коментира Първанов, изявленията на Янев.

Според него изказването на Янев е част от кампанията срещу Георги Първанов, която се води от няколко страни. Очевидно някой много го е страх от мен, констатира той.

По думите му, ако има нарушение в НРС, добре е да се води разследване. Той обаче е убеден, че в доклада за нарушенията неговото име не фигурира.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини