Равносметката от екоакцията за Д-р Дариткова: край болницата няма контейнери за смет

Народният представител на ГЕРБ д-р Даниела Дариткава, заедно общински съветници, младежи и дами от структурата на  партията, се включиха зелената инициатива за почистването на България за ден.

Герберите чистиха в района на МБАЛ „Братан Шукеров“ в Смолян заедно с децата си и само за два часа събраха над 40 чувала с отпадъци. 

След уборката шефката на здравната комисия в парламента установи, че в района на болницата няма поставени контейнери за смет.

Според нея, ако този проблем се реши, хората ще проявяват съвест и няма да си хвърлят боклука навсякъде. Лекарката-депутат заяви, че са се насочили да чистят около болницата, защото тук всекидневно минават много хора и е добре да бъде приветливо и уютно.

„Изцяло подкрепям такива доброволни кампании, но основното като извод от тях е, че не трябва да се замърсява околната среда. По-лесно е, когато си хвърляш отпадъците на указаните места и пазиш чист града, природата, държавата, където живееш“, отбеляза д-р Дариткова.

 Активистите на ГЕРБ се натъкнаха на огромни количества боклук  - множество пластмасови шишета, чаши, бъркалки, фасове, хартия, найлонови торбички и др.

Освен традиционните битови боклуци, дрехи и чехли, те се натъкнали и на интересни находки, като зарядно устройство за телефон и рекламна табела от таксиметров автомобил.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини