Китайският бизнес иска инвестиции у нас - идват наесен в Смолян

„Голям е интересът от Китай да инвестират в България. Първият резултат от българската визита е, че тяхна делегация през есента ще дойде в България и ще посети и Смолян”. Това каза кметът на родопската община Николай Мелемов, който беше сред тримата кметове в нашата делегация в Китай..

До пристигането на китайските гости, местната власт в Смолян ще се подготви добре, за да предложи най-атрактивните възможности за чуждите инвеститори.

„Аз съм оптимист, защото Смолян има какво да предложи, първо като туризъм, второ като община с хубава природа, с ниски данъци и с работеща администрация”, каза той и обясни, че макар посещението да е било по линия на ГЕРБ, самият той е бил там като кмет и представител на региона.

Българските гости са посетили три района в Китай и са направили редица срещи  с представители на китайската управляваща партия и индустриалци.

Интересът им към България бил огромен, а двама от китайските преводачи, посрещнали българската делегация са споделили, че са били в Смолян и за тях той е най-красивият град.

"Всъщност ролята на общината е точно такава, да съдейства и да помага на местния и чуждия бизнес да направят контакт, и да има реален резултат от тези посещения", обобщи кметът.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини