7 трупа след взрив на автобус в Бургас

Снимка:Бургасинфо

Взрив избухна на летището в Бургас. Взвривен е автобус с туристи пристигащи от Тел Авив.6-ма са загинали на място, един е починал от раните си в болница, съобщава Агенция "Фокус". България е информирала Израел именно за 7 жертви. 32-ма са ранените, някои от които в тежко състояние. След пострадалите има и две бременни жени.

Вероятната причина за трагедията е атентат, като причина за експлозията е бомба заложенав автобуса. Все още не се знае от кого. В полетът от Тел авив са пътували 154 души, като освен израелците е имало американски, словашки и италиански граждани, 8 деца и 1 бебе.

За паника и ужас съобщават бургаски сайтове. Патрулки хвърчат към летището. По време на експлозията е имало много пристигащи и заминаващи на бургаското летище.

Сигнал за инцидент в района на летище Бургас е получен около 17.30 часа днес, потвръждава пресцентъра на МВР. Районът на инцидента е отцепен. Екипи на областната дирекция „Полиция“, регионалното звено „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Спешна медицинска помощ са на място. Медицински екипи от цялата страна са изпратени към мястото на трагедията. За България спешно замина и екип на израелските въоръжени сили.

Причините за инцидента продължават да са в период на изясняване. Израел посочва като отговорник иранската радикална групировка Хизбулла.

Източник: bnt-news

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини