На Е-85 спират и празните тирове, на Е-80 - не

На Е-85, пътят Хасково-Димитровград, се спираха и празните тирове

Заради високите температури от днес се спира движението и на празните тирове, които служители на „Пътна полиция“ отбиват встрани от платното. Заповедта е на шефа на пътната агенция Лазар Лазаров, в която се нарежда от 11 до 21 часа да се спират от движение автомобили с тегло над 7.5 тона.

С това на практика се спират и празните тирове, защото дори без товар те надвишават почти двойно максимално допустимото тегло от 7.5 тона.

По пътя Димитровград Хасково (Е-85) се бе образувала дълга колона от спрели товарни камиони. Спираха ги униформени от Димитровград. „На два километра съм от Бирената, за където бях тръгнал да товаря. Празен съм, а те ме спират. Вече спирали камиони не над 20 тона, а над 7.5 т, което автоматично означава да спрат всички колеги“, вбесен бе шофьорът Милен Йорданов. Той допълни, че звънял на тел. 112, оттам го препратили към Пътната агенция, където пък изобщо не вдигали телефоните.

„Българска работа!“, ядосваше се човекът. „Без да предупредят, изведнъж махат с палката и спират. Сега трябва да висим тук до 21 часа“, нервеше се човекът.

На Е-80 пък униформените изпълняваха старата заповед – за спиране на товарни камиони с общо тегло над 20 т. „В сила си е заповедта за 20 тона, нова няма“, категорични бяха те.

От пресцентъра на МВР в Хасково не вдигаха телефона, за да ги уведомим за новата заповед на пътната агенция.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини