Екскметът на Рудозем Николай Бояджиев: "Умишлено не посещавах общинските заседания-заради политиката на ГЕРБ към ДПС"

Николай Бояджиев беше сред най-активните партийни фигури на ГЕРБ в района

"Няма да обжалвам решението на Общинската избирателна комисия за моето сваляне от поста общински съветник". Това заяви бившият кмет на Рудозем Николай Бояджиев.

До отстраняването му от длъжност се стигна след като съветникът от ГЕРБ е отсъствал в седем поредни заседания от местния парламент. Процедурата по неговото отстраняване започна още преди два месеца.

Бояджиев коментира, че умишлено не е посещавал сесиите в миньорската общината, защото не е бил съгласен с водената политика от ГЕРБ спрямо ДПС.

„Една от основните причини да се кандидатирам за кмет през 2007 г. бе, че ДПС унищожава държавността в региона", обясни Бояджиев и допълни, че в момента е започнало „заиграване" с Движението.

"За мен това е емоционално предателство. Винаги съм се стремял да намаля влиянието на ДПС в региона", заяви екскметът и добави, че в момента няма политически проект, който да го развълнува, но не изключи възможността отново да се занимава с политика.

На негово място в местния парламент влиза Рафие Смаилова, която най-вероятно ще положи клетва на следващото заседание на Общински съвет-Рудозем.

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини