Синдикатите искат криминализиране за укрити осигурителни вноски

Синдикалният лидер Пламен Димитров


 КНСБ поиска свикване на извънредно заседание на Съвета за тристранно сътрудничество, на което да бъдат обсъдени предложенията на синдиката относно бюджета. Това заяви на пресконференция в Смолян президентът на КНСБ Пламен Димитров. По негови думи в предложенията са включени както искания за увеличаване на доходи, така и пакет от 5 мерки, които могат да се осигурят допълнителни приходи.

В бюджета за следващата година има допълнителни възможности да бъдат разширени както приходните, така и разходните политики, смята синдикалистът.
 В списъка с 5 мерки са набелязани няколко източника на допълнителни приходи, които могат да донесат още около 500 млн. лв. за хазната.

От синдиката изчисляват, че НАП може да събере още 200 млн. допълнително, ако се формира данъчно дознание. Сред другите предложения е ограничаване на разплащанията в брой на заплатите, както и да се криминализира укриването на осигурителни вноски.
 Синдикалистите смятат, че е по-разумно и заслужено пенсиите да са увеличат от 1 януари, а не от април. Предложението на КНСБ е за 15%-о увеличение в сектор образование, за което са необходими още 112 млн. лв. От конфедерацията ще настояват да бъдат гарантирани заплатите в БАН за цялата година, за което са нужни допълнително 11 млн.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини