Скандално! Болницата в Мадан затвори врати, за да празнува

Скандалният прецедент се случи не къде да е, а в болницата в Мадан, която затваря врати от 23 декември до 1 януари.  Директорът на здравното заведение в родопския град д-р Стефан Хаджиев, днес е изпратил писмо до здравната каса в Смолян, с което уведомява, че лекарите и персоналът, ще почиват в празничните дни заради извършването на ремонтни дейности. Шефът на лечебницата добавя още, че здравното заведение няма да работи защото има неизползвани отпуски, а наближават празници.

Пациентите в здравното заведение най –вероятно са изписани, а по време на празниците, медицинска помощ се оказва екипът на Спешна медицинска помощ.

За първи път здравно заведение на територията на област Смолян затваря врати, за да празнува, потвърди директорът на РЗОК-Смолян д-р Кузман Гелов.

Той заяви, че по този начин се нарушават условията на договора между лечебното заведение и касата. ”Веднага ще започна проверка, не може здравно заведение да затваря врати, когато си иска”, коментира д-р Гелов. В същото време кметът на община Мадан Фахри Молайсенов обясни, че болницата затваря врати заради извършването на ремонти дейности на две отделения.

 „На 3 януари здравното заведение ще продължи да работи нормално, с напълно обновени отделения”, заяви Молайсенов и допълни, че е невъзможно лекарите да работят нормално при извършването на такъв мащабен ремонт.

В същото време обаче, законът забранява затварянето на болници, не само заради мащабни ремонти, но и като цяло, защото трябва гражданите да имат своевременен достъп по всяко време до болнична медицинска помощ.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини