Дават пари за спорт на децата по футбол и хокей на трева в Смолянско

Футболен клуб "Родопея" в Смолян е единственият в цялата област, който е спечелил проект за футболни тренировки.  Той ще получи финансиране от 8600лв., с което малчуганите ще могат да се учат да ритат в часовете извън училище.

Проектът е одобрен по програма «Спорт за децата в свободното време»  на министерството на Младежта, спорта и физическото възпитание. Едно от направленията на програмата, по които се отпуска финансиране след одобрен проект на спортните клубове в страната за 2013г., е за начално обучение по различни видове спорт.

Тренировките по футбол ще се провеждат на стадион Смолян и в спортната зала на VОУ «Юрии Гагарин» в града. Проектът ще стартира на 4 февруари и ще продължи да 19 юли тази година.

СК”Хотей на трева” в рудоземското село Чепинци е единственият селски спортен клуб със спечелен проект в цялата област.

Той ще получи финансиране по програмата от 3 100 лв., а децата ще се занимават с хокей на трева на площадката в СОУ „Христо Ботев в селото.

Проектът стартира на 1 февруари и ще приключи на 30 юли 2013г.

По направление „Спортни занимания през ваканцииите” само Спортен клуб „Хокей на трева” в Златоград е с одобрен проект и ще получи общо 4 хил.лв.

Така местните деца ще играят хокей на трева през пролетната и лятна ваканции на спортната площадка в ОУ”Васил Левски” в града.

Общо 1.01млн.лв. е финансирането по двете направления на програмата., осигуряваща безплатни спортни занимания за децата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини