Реал Мадрид окончателно депресира Барселона

В супер дербито на Испания отборът на "Реал Мадрид" затвърди превъзходството си над "Барселона" и отново доказа, че каталунците са твърде уязвими в момента в големите мачове.

Както се очакваше „Реал” започна с доста резерви в състава си, като най-забележимо беше присъствието на младия талант на белите Алваро Мората на мястото на Кристияно Роналдо. И той показа рано-рано защо е на терена – още в 5-тата минута получи точен пас по левия фланг, елиминира Дани Алвеш и с прецизно центриране намери Карим Бензема сам на втора греда, като французинът мушна топката в опразнената врата – 1:0.

„Бареселона” не се стресна и постепенно напипа ритъм – на два пъти имаше опасни влизания по фланговете на Вия и Меси, но защитата в бяло се справи. В 17-тата минута обаче спасение нямаше – Иниеста, който беше върнат като плеймейкър заради липсата на Шави и Фабрегас, показа, че се чувства отлично на тази позиция и с перфектен пас изведе Меси зад гърба на Серхио Рамос, а аржентинецът ловко прибра топката и с удар между краката на Рамос матира Диего Лопес – 1:1. Това беше шестнадесети пореден мач в Ла Лига, в който Меси вкарва гол – абсолютен рекорд.

Десетина минути по-късно Меси имаше отличен шанс за втори гол, когато Рамос и Варан не се разбраха и аржентинецът овладя на дъгата на наказателното поле, но стреля с по-слабия си десен крак право в ръцете на Лопес. В тези минути вече си личеше, на терена освен Роналдо ги няма още Йозил, Кедира, Арбелоа – „Реал” не успяваха да задържат топката малко повече, опитвайки се да играят на бързи обороти.

Осем минути по-късно обаче „Реал” можеха да вкарат втория си гол в мача, след като перфектно центриране на Модрич намери Мората на далечната лява греда, но младият испанец стреля от воле в блзикия ъгъл и не направи нищо, тъй като Валдес го беше покрил.

Втората част продължи с бърза игра от „Реал” и повече подавания от Барса, но каталунците вече опитаха да натиснат повече и да разгръщат с по-бързи пасове атаки по крилата. В тези минути обаче блесна Рафаел Варан, който на три пъти се намеси с много точни влизания в решителни моменти – в противен случай на Диего Лопес щеше да му се налага да се справя с изкочилите сами срещу него Педро Родригес и Давид Вия.

Десетина минути след началото на второто полувреме Моуриньо вкара в игра Кристияно Роналдо. И той веднага изкара жълт картон на Жерард Пике, след като му припомни на практика набързо как го финтира и през седмицата за дузпата за „Реал” в мача за Купата на Краля. А в 64-тата минута Виктор Валдес трябваше да спасява тежък удар на португалеца от фаул.

В 75-тата минута Алваро Мората направи пропуска на мача – след страхотен пас с външен фалц на Модрич младият испанец излезе сам срещу Валдес, но стреля твърде лековато и вратарят на Барса спаси с рамо.

"Реал" обаче беше по-опасният отбор и в 82-рата минута логичното се случи - ново чудесно центриране от Модрич, този път от корнер, беше засечено от с глава от Серхио Рамос, който прати топката с хубава парабола неспасяемо за Валдес в горния му ляв ъгъл - 2:1.

Мизерията за "Барселона" можеше да е пълна, но пет минути по-късно Роналдо от пряк свободен удар нацели сглобката зад безпомощния Валдес, вместо да намери мрежата. "Бернабеу" вече пееше с пълно гърло името на Жозе Моуриньо, за когото много слухове твърдят, че това му е последното Ел Класико - нещо, което бъдещето ще покаже.

В последната минута отчаяните каталунци се опитаха със симулация на Алексис Санчес да си спечелят дузпа, но нямаше кой да я свири. Така кризата в "Барселона" вече става много голяма, а "Реал" ще гостуват на "Олд Трафорд" след три дни в приповдигнато настроение и с увереност, че могат да преодолеят "Манчестър Юнайтед".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини