Милан закова по класически начин Лацио

В дерби среща от 27-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" разби "Лацио" с 3:0 и се изкачи до заветното трето място във временното класиране, изпреварвайки "орлите" с 1 точка.

Мачът започна взривно - още във 2-рата минута Стефан Ел Шарауи излезе сам срещу Маркети след страхотно докосване от въздуха и размяна на двойно подаване с Пацини, но под сравнително малък ъгъл и Федерико Маркети спаси. Буквално в следващата атака Фараона отново се измъкна сам срещу Маркети, който скочи в краката му и остана съмнение за дузпа, но Джампаоло Пацини стигна до топката и стреля – там обаче защитник на „Лацио” я спря на самата голлиния. Пред другата врата пък Антонио Кандрева завъртя много финно Марио Йепес с добър финт и върна към Серджо Флокари, който от удобна позиция стреля в ръцете на Кристиян Абиати.

Положенията продължаваха да валят в мача и в 10-тата минута Пацини много добре се освободи, центрира към Ел Шарауи, но той от близка дистанция не може да натисне както трябва топката с глава и я прати над гредата.

Само четири минути по-късно съдията Никола Рицоли ощети много сериозно „Милан”. Тогава Ел Шарауи пак се отскубна, излезе един на един със Стефан Раду, финтира го и влезе в наказателното поле, а там Антонио Кандерва го повали. За нарушението Кандрева получи абсолютно незаслужен червен картон, като ситуацията беше най-много за жълт картон, а на всичкото отгоре съдията „извади” нарушението извън наказателното поле и „Милан” получи пряк свободен удар, вместо дузпа, след като много ясно се видя, че става въпрос за единадесетметров наказателен удар.

Тази ситуация предопредели поведението на двата отбора оттук насетне – „Милан” тотално се настаниха в половината на „Лацио”, а гостите предимно се бранеха. Логичното се случи в 40-тата минута – тогава Игнацио Абате пресира много добре и отне една топка до наказателното поле, влезе в него, стреля мощно, Маркети изби, но топката отиде до Ел Шарауи, който беше пресиран и само я побутна леко, за да може Пацини на празна врата да я вкара – 1:0.

Само две минути по-късно при изпълнение на корнер Пацини стреля мощно с глава, Маркети изби някак, но точно на крака на Кевин Принс-Боатенг, който я довкара с мощен шут – 2:0.

Второто полувреме вече беше ясно, че римляните няма да имат шанс при тази стиауция. „Лацио” опита да направи нещо напред, но стигна единствено до един пряк свободен удар на Ернанеш, който Абиати спаси с лекота.

В 60-тата минута Пацини демонстрира, че е играчът на мача с фантастичен втори гол на сметката си. Италианецът се възползва от безобразно изчистване на Стефан Раду, пое топката и с мощен шут от дистанция матира Маркети – 3:0.


Това вече беше окончателният край на „Лацио” и оттук насетне срещата се доиграваше. Ел Шарауи можеше да вкара четвърти гол за росонерите, но сам срещу Маркети стреля в аут. В 85-тата минута влезлият като резерва на Пацини МБайе Нианг размени двойно подаване с Фараона и стреля от линията на наказателното поле, като уцели горната греда на безпомощния Маркети. А в последната минута Луи Саха можеше да вкара почетно попадение с шут от пряк свободен удар, но стреля право в ръцете на скучаещия през този мач Абиати.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини