Публикуват имената на длъжниците към общинската хазна в Смолян

Главният финансист на Община Смолян Венера Аръчкова

На официалния сайт на община Смолян  ще бъдат публикувани имената на гражданите и фирмите, които имат задължения към местната хазна, съобщи главният финансист  на общината Венера Аръчкова.  Физическите лица ще бъдат разделени на три групи – тези със задължения до 100 лв., до 1000 лв. и над 1000 лв.  Срещу имената ще бъдат изписани дължимите суми, без  личните данни. Юридическите лица също са разделени в  три групи според дълговете, които са натрупали. Първата група са със задължения до 1000 лв., втората -  до 5000 лв. и третата – над 5000 лв.   В момента Правния отдел на общината извършва проверка, за да не попадне в списъка лице, което междувременно се е издължило към 1 март т.г.

„Има образувани и изпълнителни дела, а от НАП съдействат при събирането на данъците и таксите”, посочи Аръчкова.

От 1-ви март, когато стартира кампанията за плащането на местните налози, всички граждани и фирми са получили писма, в които са посочени и старите им задължения.  

Събираемостта на данъците в община Смолян за първите 20 дни от началото на кампанията до 20 март е по-ниска, в сравнение със същия период на 2012 г., отчитат от финансовата дирекция на местната администрация.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини