Смолян и кметът Мелемов с номинации за „Най-добър град” и „Най-добър управник”

Комитет „Сократ” е номинирал община Смолян и кметът Николай Мелемов за престижните международни награди в сферата на градското и административно управление – „Най-добър град” и „Най-добър управник”.

Номинацията е признание за репутацията на Смолян, ефективното му управление, растеж и атрактивност за туристите, съобщават в писмо до градоначалника от Общото събрание на Европейския бизнес /ОСЕБ/.

„Вашият регион се отличи със своето динамично развитие, туристически потенциал и атрактивен имидж по време на проучването на световни туристически дестинации: „Комплексни инвестиции, туристически възможности и възможности за почивка”, което се проведе 2012-2013 г от Центъра за анализи на ОСЕБ в Оксфорд, Великобритания ”, се посочва в писмото.

Според организаторите форумът е уникална възможност за кампания на Смолян и района, която да привлече нови туристи, партньори.

Церемонията по награждаването и представянето на най-добрите дестинации на регионите, според регистъра на ОСЕБ „Световни туристически дестинации и курорти: градско планиране, социална сфера и туризъм” , ще се проведе в рамките на Швейцарска конференция на лидерите на 1 и 2 юли в Монтрьо, Швейцария.

В конференцията ще участват кметове на общини, туроператори, инвеститори, финансисти, дипломати и бизнес асоциации от над 30 страни. Проектът се финансира от акредитивни такси и спонсори.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини