Лидер се изнесе по терлици без да плати

Лидер се изнесе по късни доби от офиса си и остави застъпниците пред заключени врати

Лидерът на ПП Лидер за Хасковско Юлиан Семерджиев се изнесъл по късни доби от офиса си в Хасково без да се разплати със стотици застъпници и наблюдатели на партията. Ден след изборите, в изтърбушения офис на Лидер в ТК 21-ви век продължаваха да пристигат уморени и явно недоспали хора. Вместо обещаното възнаграждение за цел ден и нощ работа обаче ги посрещаше заключена врата. Вътре нямаше нищо, а поне до 22.30 снощи е било пълно с компютри, копирна техника и телефони, разказва един от ужилените Венко Цветков. Дюлгеринът бе пощурял от гняв - „Да e*а тяхната ****, изтървах си надника заради тях. Сега и тия пари- к**!“ цветущо обясни ситуацията Венко. Той бил фаянсаджия и на ден печелил по 70-80 лв. Близки го помолили да помага и Венко тръгнал като застъпник на Лидер в Маджарово. Дали му два сандвича за да изкара деня и...човека си останал само с тях. Такова е положението на поне 300 застъпници и наблюдателя на Лидер и то само в Хасково, сигнализираха и други опарени наши читатели. Изгорели са не само обикновени бачкатори като Венко, но чиновници, съдия изпълнител, дори и съветник от хасковския Обс, научи Haskovo.net. Между другото обещанията на Лидер били щедри-по 40 лв за работата в изборния ден. За сравнение, застъпниците на Коалиция за България например взимаха по 30 лв.

„Ужилените“ опитали да се свържат с регионалния лидер на Лидер Юлиан Семерджиев, но телефона му редовно давал свободно. На вратата на празния офис пък бе залепено съобщение, за контакти да се търси някой си г-н Борислав Караиванов, но името бе оставено без телефон или адрес. Haskovo.net също се опита да се свърже с г-н Семерджиев за коментар, но и нашата съдба бе „свободен“ телефон. По думи на ужилените, господинът се излъгал да вдигне само веднъж. И обяснил, че не е доволен от резултатите на партията в Хасково. Ниският процент означавало, че застъпниците не са си свършили работата.

Ако това е истина, то г-н Семерджиев меко казано си криви душата. Партията получава 1.7% в страната, а в Хасковско резултата им е дори по-висок-1.907. По важното е , че преминаването на 1%-вата бариера гарантира на Лидер държавна субсидия, въпреки че са аут от Парламента. Лидер получаваше държавна пара и след миналите парламентарни избори през 2009-та, макар че пак се разминаха с НС. По нашето законодателство, всеки спечелен глас се оценява на 12 лв. Тоест, спечелените сега около 50 хиляди гласа от Лидер се уравняват на 600 хиляди лева. В тях обаче явно не са предвидени 40-те лева възнаграждения на хасковските застъпници.

П.П. Минути след публикацията г-н Юлиан Семерджиев се свърза с редакцията за да представи своята гледна точка по въпроса. Аварийното напускане на офиса е обяснено с изтичане договора за наем на помещението. Що се отнася до парите, г-н Семерджиев се ангажира с обещанието, че те ще бъдат изплатени на застъпниците, но...по-късно. На настоятелния въпрос кога точно, Семерджиев обясни че държавата още не е платила за комисиите, но това се очаквало до седмица-10 дена и тогава ще стане разплащането и с хората. Имало обаче много, които не били застъпници, но се представяли за такива. Имало и такива, които въобще не са си свършили работата-не донесли протоколите от секционните избирателни комисии, не присъствали при броенето и т.н. Заради това, Лидер загубили много гласове. Семерджиев потвърди и тезата си поместена по-горе в материала-хасковският резултат на партията е изключително слаб, около 400 гласа и отговорността е именно на застъпниците.  "Ние не се борихме за 1-я процент, ние се борихме за парламента и това е неуспех за нас" завърши регионалния координатор на Лидер. 

Г.Христов

Венко Цветков не може да повярва, че са го оставили на сухо
Дюлгеринът изтървал не само 40-те лева, но и надника си
Г-н Юлиан Семерджиев е общински съветник в Димитровград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини