От Смолян стартира Национална верига по плажен волейбол за подрастващи на „SportVolley”

Плажно лято 2013 на „Спорт волей” тръгва от Смолян и ще предложи състезания в две възрастови групи – до 15 и до 18 години. Проектът SportVolley има за цел да стане основен двигател за развитието на плажния волейбол в България.

За призовите места е подсигурен награден фонд и предметни награди от организаторите и партньори – SLS, Erea, Asics. Резултатите от турнира ще окажат влияние върху избора на БФВ за българските двойки, които ще представят България на дебютната Европейска отборна купа по плажен волейбол за подрастващи в руската столица Москва на 25 август. Победителите в осемте групи и техните подгласници ще се класират за Финалите на състезанието, които засега са предвидени за месец май 2014 година. Те ще послужат и като европейска квалификация за вторите Олимпийски игри за подрастващи в Нанджин през 2014г. Община Смолян участва в организацията на спортното събитие, а за участие на турнира в Смолян състезателите трябва да се регистрират на e-mail: sportvolley@mail.bg В заявката за участие трябва да се напишат: възрастовата категория, в която ще участват, три имена на двойката, първите 4 цифри от ЕГН и телефон за контакт.

Срокът за регистрация за участие на състезанието в Смолян изтича този петък, 28 юни, в 11:00 б.в., като техническата конференция е на плажния корт от 12:00 часа . Таксата за участие на състезател е 20 лева. Мачовете от основната схема ще се проведат от 29 до 30 юни в красивата амфитеатрална обстановка на площад България в центъра на града. Ако се наложат квалификации, те ще се играят на 28 юни от 16:00 часа. 
За повече информация и въпроси можете да се свържете и на телефон 0892018881 – Добромир Лазаров.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини