Местни занаяти и родопска кухня показват на туристическа борса в Баните

Изложение на местни занаяти и родопска кухня ще се представи на туристическата борса в община Баните на 19 юли, съобщи секретарят на общината Росен Кичуков. Борсата се провежда за първи път в родопския балнеоложки център, известен с лековитата си вода с целебни качества при множество заболявания.

 Туристическата борса е част от празника на народната песен и хоро „Веселие в Баните”, уточняват организаторите. Празничната програма предвижда надиграване на клубове „Хоро” от различни селища в област Смолян. На открита сцена в центъра на Баните ще играят стотици почитатели на неравноделните ритми.

 Местни производители ще представят на изложението произведения на съхранени местни занаяти, както и деликатеси от родопската кухня.

 Предвижда се туристическата борса да стане ежегодно събитие в началото на летния сезон. Около 80 процента от местата в хотелите в Баните са пълни, а през август се очаква още по-висока заетост на легловата база. Предимно български, турски и гръцки туристи почиват през лятото в Баните. Курортното селище е препълнено обичайно през лятото, когато пристигат не само пациенти на санаториума, но и туристи,  използващи минералните води за релакс програми и профилактика.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини