Българи от чужбина с отворено писмо за запазване на Фолклорен ансамбъл „Родопа” в Смолян

„Не посягайте на ансамбъл "Родопа", не посягайте на това, което е градено с цената на много труд и дълги безсънни нощи. Не посягайте на институцията, която е гордост и визитна картичка не само на Смолян, но и на цяла България”.

Това посочват в отворено писмо до президента, министри и депутати, кмета на Смолян, председателя на Общинския съвет в града и местните общинари Константин Лазаров - Радио Менци България , управител на фирма „Менци" и собственик на онлайн фолклорно радио „Менци” - София; Юлиян Дрюйвентак - Радио „Менци”- Холандия, мениджър на Радио „Менци" - Амстердам и преките наследници на големия народен певец Борис Машалов.

Те са изпратили отвореното писмо в подкрепа на ФА „Родопа”, в което изразяват тревога от опасността за съкращение в един от последните ансамбли в България, поради невъзможност от изплащане на заплати.

”Уважаеми господа, не посягайте на Ансамбъла, не посягайте на това, което е градено с цената на много труд и дълги безсънни нощи. Не посягайте на институцията, която е гордост и визитна картичка не само на Смолян, но и на цяла България”, призовават авторите на писмото и допълват:
”Ние като екип на Фолклорно радио „Менци“, не можем да помогнем на Ансамбъл „Родопа“ финансово, тъй като самите ние плащаме от наши средства за популяризирането, реализирането, разпространението на българска фолклорна музика. Това, което ние можем е да подкрепим Ансамбъл „Родопа“ като съберем подписка с която да потърсим решение в създалата се ситуация.

Обръщението е подписано от:

Първи годишни фолклорни награди "Борис Машалов
Преките наследници на Борис Машалов
Фирма Менци
Българо-Холандско фолклорно радио Менци
Юлиян Дрюйвентак – Радио Менци Холандия, мениджър на Радио „Менци“ -Амстердам
Константин Лазаров – Радио Менци България , управител на фирма „Менци“ и собственик на онлайн фолклорно радио "Менци" - София.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини