Кметът Мелемов скочи срещу партийните чистки по върховете в Смолян

Николай Мелемов, ГЕРБ: Ние назначавахме хора с професионални качества, а не с партийни книжки

Кметът на Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов изрази възмущение от масовите чистки на новата власт.

„По време на управлението на ГЕРБ се стараехме да назначаваме само хора с професионални качества, а не с партийни книжки. Толкова масови кадрови промени не са правени”, коментира той и даде за пример най-скорошната рокада, при която на мястото на безпартийния  инж. Атанас Атанасов като шеф на „ВиК” в Смолян е назначен инж. Атанас Устабашиев- общински съветник и един от ветераните на БСП в Смолян.

Като поредна безпринципна и непрофесионална смяна градоначалникът визира рокадата в ръководството на ОД на МВР. Въпреки отличните оценки за работата по намаляване на престъпността в региона, Кирил Хаджихристев, също беше сменен.

За днес пък- 24 септември пък е насрочено извънредно заседание на Общо събрание на акционерите на многопрофилната болница в Смолян. Единствената точка в дневния ред ще бъде промяна на  Борда на директорите, което на практика означава, че  ще бъде сменен и досегашният изпълнителен директор д-р Марин Даракчиев..

 „И това се случва след като болницата ни е без просрочени задължения, след като е реализиран проект за 7,5 млн. лева, а акредитацията на болницата е приключила с оценка отличен”, коментира депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и допълни:

 „И на този фон, при тези резултати се променя Съветът на директорите като подчертавам, че нито д-р Райков, нито д-р Даракчиев са членове на ГЕРБ. По-скоро тяхното присъствие в съвета касаеше оптимизирането на дейността на болницата и извеждането й на друго ниво, защото тя е центъра на здравеопазването в региона”, подчерта депутатът.      

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини