Музикалните звезди Ангел и Моисей откриват театралния фестивал „Забранено за възрастни”

Днес - 30 септември с концерт на  музикалните таланти Ангел и Моисей в  17.00 часа ще стартира второто издание на международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни”.

Той ще продължи до 4 октомври, съобщи артистичният директор и продуцент на фестивала Петър Тодоров. Той припомни, че през 2012 г. фондация „За Родопите” е поставила началото но това ново и значимо културно и образователно събитие за Смолян и региона. След изключително успешното му първо представяне през миналата година предстои второто издание, в което ще участват театър „Дует Квам” от Русия, Танцова компания „Едита Браун” от Австрия, Танцова компания „Де Стилте” –Холандия и българските трупи на детските куклени театри Пловдив и Стара Загора, театрите „Арт Старт”, КраТунка, „Абсурд”, „Мир”, Център за изкуства „За Родопите”, Театрална школа „Юлия Огнянова” и клуб „Художествена гимнастика” към ОДК –Смолян, както и музикантите Ангел и Моисей. Билетите за постановките  са от 3 до 6 лв.

В Смолян представленията са на две сцени в сградата на Театъра и в читалищата „Христо Ботев”-Смолян, „Орфееви гори”- Райково и „Кирил Маджаров”-Устово.

Важна част в концепцията на събитието е, че по-голямата част от спектаклите се представят и в периферията на Смолян –кварталите на града и в други населени места в областта. Община Смолян подкрепя фестивала и го съфинансира в частта му за областния град.  Организатор на „Забранено за възрастни” е фондация „За Родопите”. Основен партньор е фондация „Арт Офис”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини