Европейска вицешампионка по спортни танци прави школа в родния Смолян

Павлина Георгиева-родопското момиче, на което Бог е дал и красота, и талант и сърце

Блестящата Павлина Георгиева е не само красива, талантлива и успешна на дансинга за спортни танци, но и дава ярък пример за това, как младите хора поддържат връзката с родния край и какво могат да направят за него.

18 годишната красавица е вицешампионка по спортни танци и след като покори Европа, реши да се върне в родния Смолян.

Професионалната танцьорка получи одобрението на местния парламент да ползва зала в театъра, в която да създаде своя Школа по спортни танци.

След поредица успешни изяви не само България, но и в Дания, Франция, Испания и Германия, девойката реши да преподава изкуството и красотата на танците в Смолян.

Впечатлени от успехите й, преди няколко месеца фондациите „Конрад Аденауер" и „Младежка толерантност", й предлагат да се състезава за България.

Тя имала ангажимент да създаде сдружение с нестопанска цел, носещо нейното име, за да популяризира и развива спортните танци.

Културното министерство също дава подкрепа за този проект, и тъй като седалището на сдружението е в София, там били осигурени условия за зала и финансиране. Смолянчанката обаче категорично настояла да развива дейността в Смолян. Аргументът й бил, че е родена тук, че първите си стъпки в кариерата на успешен спортист е направила в родния град и в него иска да работи, и развива дейността си.

„Няма да забравя, че съм спортист на град Смолян за 2006 година", казва чаровната Павлина.

Преди година, когато спечели титлата Вицешампион на Дания по спортни танци, родопското момиче каза пред вестник „Отзвук”: „Трябва да вложиш истинската си същност, душата си. Танцът ти да стане уникален. Чувствата си – тях искаш да предадеш. Когато танцувам, не игнорирам журито и зрителите. Напротив, доставя ми удоволствие да танцувам за тях. Те може да забравят лицето ти, но няма да забравят как си ги накарал да се почувстват, докато танцуваш”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини