Неолитният човек се срина до 3-то място в "Чудесата на България"

Преди два дни подкрепа за Неолитния човек в класацията "Чудесата на България" обеща да даде и посланикът на КНДР у нас Зу Уанг Хуан

Археологическото откритие, което прослави с положителен знак Димитровград в последните седмици -Неолитният човек изостава във втория етап на кампанията "Чудесата на България".

В началото на тази седмица находката от местността Кар дере край Крум бе начело на ТОП 10, но в рамките на 4 дни бе изпреварена от Златото на гетите от Омуртаг и Цари мали град край Белчин.

Към момента Неолитният човек има подкрепата на 25,05% от гласувалите, докато водачът - Цари мали град води с 42,08 %. Гласуването продължава през целия месец октомври.

Както информирахме, от Димитровград стартира втория етап на кампанията за определяне на най-значимите археологически открития на 20 век. Града ни бе домакин на форум по проблемите и перспективите на туризма в областта.

Димитровградчани и жителите на Общината могат да гласуват за Неолитния човек чрез валиден имейл на страницата на класацията - тук

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини