80 годишен родопчанин кара ски като младеж

Георги Яръмов на сцената пред стотиците гости от България и чужбина на туристическия форум в Пампорово

80 годишният родопчанин Георги Яръмов шашна стотиците гости на  Х-то международно туристическо изложение в Пампорово с жизнена усмивка и почти офицерска стойка.

„Само чрез спорта и здравето ще побеждаваме проблемите в живота. Пожелавам на всички, които обичат планината, да достигнат и задминат моите години!”

С тези думи, опнат като струна, той се качи днес на официалната сцена, за да получи специален  поздравителен адрес за достолепния си юбилей.

Крехкият на вид родопчанин всъщност е запален скиор и до днес не е изоставил любимия си спорт, и продължава да кара ски. Яръмов е връстник на курорта Пампорово и тази година става на 80 години. Юбилей празнува и планинският курорт, също създаден точно когато Георги е бил роден.

Днешно Пампорово е започнало „живота„ си  като оздравително селище за лечение на различни дихателни болести. То било създадено е от чепелареца Димитър Чичовски, който построил първият пансион за хората с белодробни проблеми.

„Поздравявам г-н Яръмов! Той е жива реклама за ските и курорта, и за това как може да изглежда човек на тази възраст, ако активно спортува”, обяви кметът на Смолян Николай Мелемов при връчването на поздравителния адрес. „Бъди жив и здрав и продължавай да показваш как се карат ски”, пожела на юбиляра градоначалникът на Смолян.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини