10 млади висшисти трупат стаж в кметството от днес

10 млади хора с висше образование започват работа в Община Димитровград

10 млади висшисти без професионален опит започват от днес работа в Община Димитровград по програмата "Старт в кариерата".

Договорите им за срок от 9 месеца подписа днес пред журналисти кметът Иво Димов. Младежите до 29-годишна възраст ще работят в различни отдели на тукашната администрация - "Административни дейности", "Финансово-счетоводни дейности","Общинска собственост","Инвестиционна дейност" и в Правната дирекция на Общината.

Те ще получават възнаграждение в размер на 400 лв., осигурено по линия на програмата "Старт в кариерата".

"Искрено се надявам този престои в Общината да бъде полезен за вашето бъдещо развитие в кариерата", каза кметът. Младите хора благодариха за дадения шанс за реализация.

Община Димитровград е изключително активна в програмите, които са свързани с развитието на работни места, припомни градоначалникът.

През миналата година 384-ма души са назначени на работа по проекти, свързани както с младите хора с висше образование и без опит, така и с трайно безработни лица и хора с неравностойно положение.

Иво Димов заяви още, че най-важното е да се осигуряват работни места, но не по-малко важно е да се търсят начини да бъдат задържани младите хора в Община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов разписа днес договорите на младежите, които ще стурап стаж в Общината

Част от наетите днес в Общината млади хора

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ii
    iiiiiii
    5 -2
    08:38, 17 окт 2013
    Много добре че млади специалисти са превлекли , но останаха много малко качектвенни специалисти във високата сграда които да ги въведат в естеството на работата /най напред ще ги научат да пушат цигари пред входа на Общината и да пият кафе на "Глигана"/
Последни новини