Математическата гимназия в Смолян обра всички награди на състезанието "Стоян Попратилов"

Общо 14 дванадесетокласници от Смолян, 13 от които  възпитаници на ПМГ „Васил Левски” и един на ГПЧЕ „Иван Вазов”, могат  да се смятат за бъдещи студенти във Факултета по математика, информатика и информационни технологии на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Това обяви деканът на математическия факултет проф. д-р Асен Рахнев, който лично връчи грамотите на класираните от първо до шесто място младежи във второто регионално математическо състезание „Стоян Попратилов”.

Според регламента на състезанието, оценката на призьорите се признава като конкурсна при кандидатстване за учебната 2014/2015 година.

Пълните шестици са две– на Евгени Стефанов Стойков, класиран на първо място в математическото състезание „Стоян Попратилов” с максималния брой от 50 точки и на Тодор Георгиев Гайдаров, класиран на второ място. Йордан Кечев и Мартин Пацов, са класирани на трето място в състезанието с оценки 5.80. Единствените девойки в челната шестица на матаматиците са Виолина Калфова и Даяна Карамитева, станали четвърти.

Васил Димитров, Велизар Фурлански, Димо Милковски, Илияна Николова, Костадин Хамънов, Павел Спиридонов, Никола Николов и Илия Макрелов имат оценка „отличен 5.60”.

На официалната церемония бяха обявени резултатите от Второто математическо състезание „Стоян Попратилов”, а проф. Рахнев поздрави всички участници:

„Когато учите, ще успеете да намерите себе си и да се реализирате”. Съпругата на патрона Лилия Попратилова връчи част от наградите. Първенците получиха подаръци, осигурени от РИО – Смолян, Съюза на математиците в България – секция Смолян и община Смолян.

Две специални награди връчи началникът на РИО – Смолян Иван Муцевски на Милка Росенова от 9 клас и Христо Райдовски-10 клас. Двамата възпитаници на ПМГ „Васил Левски”  за втора поредна година печелят първото място за съответния клас.

СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини