Смолян ще представи български деликатеси на световно изложение в Южна Корея

Община Смолян ще участва в престижното Х-то издание на международно изложение за ферментирали храни, което се открива в град Чонджу-столица на  южно корейската провинция Северна Чиола.

Представителят от България е Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян, който ще  представи мостри от най-типичните български ферментирали храни и напитки – различните видове сирена, вина, ракия и кисело мляко, туршиите и не на последно място – традиционната за страната ни боза.
По време на откриването, Захариев ще вземе участие и в срещата за създаване на мрежа от региони с традиции в консумирането на ферментирали храни- Int`l Fermented Town Solidarity Meeting .

Дванадесетте избрани региона ще подпишат декларация, с която ще поемат ангажимент да си сътрудничат активно за обмен на човешки и материални ресурси, както и популяризиране на знания, информация и разработване на бизнес стратегии за съвместна работа.

Изложението в Чонджу, който е важен туристически център, известен с традиционните корейски ястия, исторически сгради, спортни прояви и иновативни фестивали, има за цел да популяризира дестинации за кулинарен туризъм от целия свят.

На тазгодишното издание на форума от 24 до 28 октомври, ще участват Япония, Тайван, Китай, Германия, Румъния, Испания, Полша, Гърция, Уругвай, САЩ, Унгария и др. Поканата към България, в лицето на община Смолян е дошла от организационния комитет на изложението след препоръка от Корейското посолство в България.

СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини