Турски китарист гостува днес в Димитровград

Дом-музей "П.Пенев" ще бъде домакин на концерт - класическа китара тази вечер

Концерт на турския китарист Мелих Гюзел ще се състои тази вечер в Дом-музей "П.Пенев" в Димитровград.

От 17:30 часа виртуозният музикант ще зарадва димитровградската публика с изпълненията си.

Той гостува тук по покана на Джаз клуб- Хасково, като в съседния град Мелих Гюзел ще изнесе общо два концерта.

Мелих Гюзел е роден в Истанбул. Изучава китара и музика още като ученик в средното училище, което му дава насока по-късно да продължи образованието си и във Факултета по музика на Мармарския университет "Ататюрк".

След завършване на редовно си обучение защитава докторантура в същия университет и получава докторска степен. Известно време работи като музикант в оркестъра на Истанбулския градски театър. Гюзел е и автор на много детски музикални пиеси.

В края на 90-те години създава и ръководи китарен ансамбъл от 16 млади изпълнители. Наред с класическата музика участва и в различни рок, джаз и фолклорни проекти.

От 1988 преподава в държавни училища, университети и частни школи: история на музиката, камерна музика, солфеж и теория на музиката.Виртуозът организира и Masterclass и workshops. Изработил е собствен метод на обучение по китара.

Има издаден авторски албум - ‘Sounds of Anatolia’. Защитил е бакалавърска степен в Thames Valley University London College of Music LLCM.

В момента Мелих Гюзел е преподавател по класическа китара и камерна музика в Музикалния факултет на Мармарския университет, Истанбул.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини