Борисов: ДПС купува цели села в Монтанско

ДПС купува цели села в Монтана, това заяви пред журналисти в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде “Фокус”.

"Трябва да се мобилизираме максимум за изборите, защото това, което чух от хората тук, ме удивява - че ДПС купуват по цели села. По цели села купуват ДПС - от това, което ми разказаха нашите симпатизанти на ГЕРБ. Отиват при арендаторите или при кметовете и там, където предимно е ромско население, буквално си купуват села. Просто не ми е вярваше, но това го говорят", каза Борисов.

"Това е ръководителят на град Монтана на партията, не знам дали я познавате. Беше заместник областен управител, както се надявам заедно с госпожа Каменова (Димитранка) да намерят добрия тон, да се направи всичко възможно организацията да работи по нов начин, по-демократичен, по-ясен, по-отворен за обществото и да не се допускат грешки", каза Бойко Борисов.

На въпрос - госпожа Фидосова остава ли член на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви: "Това е нейна работа – дали ще остане член на ГЕРБ, или ще напусне. Надявам се да остане, но това си е нейно право. В ръководството няма да бъде, нито на областната, нито на градската организация. И им казах на колегите, че съм благодарил навремето, когато напусна Изпълнителната комисия и депутатския пост, тогава изрично бях казал - и областен ръководител. Тогава си мислех, че това е изпълнено", каза Борисов.

"Ако питате господин Местан, той знае на кой какво съм казал от записа по тази тема", каза Борисов и допълни: "На него пръв му ги носят и истерясва в момента и почнаха вече да не знаят къде са".

На въпрос за това, че Местан е заявил, че твърденията на Борисов за подслушванията са параноя, Борисов заяви: "Ако него го подслушват 5-6 пъти, мисля че неговата параноя ще бъде много по-голяма".

"Тя ще е много по–голяма, тъй като той е главен заподозрян, и неговите структури, във всички компромати, защото само той обръща внимание на тях. Те така излъгаха с Буда, ако си спомняте, излъгаха с Бирата, излъгаха с какво ли не, за да ни причинят някаква вреда. Цяло лято Петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерски съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца. Изведнъж - те са толкова нагли - това са похвати на Държавна сигурност. Измисляш компромат, толкова гаден, че човек да се отврати от себе си. Всичко друго очаквах... И ако проследите във Facebook как методично, месеци наред, тези хора са били подтиквани да направят контакт с мен. Единият от тях на 12 януари казва, че един от тях ще бъде арестуван (да не им споменавам имената, че това са инсинуации). Те настояват, пускат ми телефони, за да се обадя и да ме запишат, за да излязат днес ортаците ДПС и "Атака" и да говорят щуротии. Цяла година Орешарски, Местан, Бареков се възползваха от услугите на тези хора. Нито някой се нуждае от пари, нито на някой ще дам пари. Аз си имам партия, структурирана, където си поставям лица там, където трябва. Аз ще ги победя пак", допълни той.

"Параноя има той. Колко компромата издадоха те за ДПС, колко излязоха за БСП, колко флашки излязоха? Те да не са неми риби? Орешарски само си отваря устата като риба и не говори. Всички останали не са говорили, не са правили срещи. Що за глупост - всеки ден да ме питат кой е идвал у нас? Като разбраха, че Първанов не идва, сега почна да идва друг. Ще минат три дни и ще почнат да ме питат за четвърти. Откъде на къде? Кой ходи да пита Местан с кого се среща? Някой от ГЕРБ да е ходил да го пита? Но това са агентите на Държавна сигурност. Те са обучени точно това да правят. Понеже виждат, че им се клати почвата под краката, виждат, че народът не ги обича, виждат, че колкото и да купуват по селата, хората го разбират и в един момент ще имат много голям проблем", каза още Бойко Борисов.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини