5 акта за нарушения по пистите от моторни шейни издали ски-патрулите в Пампорово

Висока ефективност на действащите в  Пампорово  ски-патрули, които вече трета поредна година бдят за реда в курорта, отчита ОДМВР – Смолян. За ефективността на ски-полицията са дадени и положителните отзиви и от ръководството на “Пампорово” АД, представителите на туроператорските фирми и работещите в курорта.

През настоящия зимен сезон благодарение на действащите бели патрули са намалели случаите на нарушения от моторни шейни и АТВ, които навлизат по ски-пистите, извън регламентираното време и установените маршрути. Ски патрулите са направили 5 предупредителни протокола на нарушители за нерегламентирано навлизане с моторни шейни, АТВ и автомобили по ски-пистите.

Този сезон обаче са избегнати инциденти със скиори, каквито не бяха рядкост през минали години. От началото на зимния туристически сезон на територията на Пампорово  работят  - 7 полицейски служители, а групата - известна като “Ски полиция”, работи изцяло по  ски-пистите, плацовете и обслужващите ги паркинги в курорта, заедно с пистьори от “Пампорово”АД.

За периода от  7.12.2013 г. до 31.01.2014 г. ски полицията е реагирала общо на 21 сигнала - най-вече за пострадали туристи по пистите, изгубени вещи.

Този сезон „белите“ полицаи са реагирали и на случай с изгубено дете на ски-пистите, което веднага е намерено и предадено на родителите.

По различни причини са били проверени 121 лица, но не е имало сигнали за извършени престъпления и нарушения на обществения ред по ски-пистите.

 Ски-полицаите 187 пъти са оказвали помощ и съдействие на фирми и физически лица (на служителите от “Пампорово” АД – при обезопасяване на пистите и съоръженията, на “Алфа-СОТ” – при нерегламентирано ползване на съоръженията от недобросъвестни туристи  и на спасителите от Планинска спасителна служба – в случаите на пострадали туристи са обезопасявали мястото на инцидента, оказвали са при необходимост първа помощ на пострадали). Проверени са общо 40 обекта в района на ски-пистите, но не са констатирани нарушения.

Смолян.Бгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини