След 6 условни присъди, бизнесменът Ерай Хаджиюсеин влиза в затвора да убийството на Емил Ехленов?

55-годишният геодезист Емил Ехленов бе премазан на пътя край Добромирци от БМВ-то на Ерай Хюджиюсеин, снимка-РодопиСмолян
След 6 условни присъди, скандалният бизнесмен Ерай Хаджиюсеин може да влезе в затвора за 10 години заради смъртта на геодезист от Златоград.
 Пияният Хаджиюсеин уби човек на пътя, избяга от местопроизшествието и накара братовчед си да поеме вината. В това време 55-годишният Емил Ехленов издъхна на пътя Бенковски – Златоград, край село Добромицри.
„Емил е имал шанс да живее, ако веднага е бил закаран до болницата", твърдят свидетели по делото, което се гледа в Окръжен съд – Кърджали. Очаква се присъда да има през април.

Ерай Хаджиюсеин от Златоград, е бил с 1,77 промила алкохол в кръвта 10 часа след сблъсъка на пътя. Това е резултатът от кръвната му проба, посочиха от Окръжната прокуратура. Изследването означава, че 10 часа по-рано, когато е убил Емил Ехленов (55 г.) на пътя край кирковското село Добромирци, Хаджиюсеин е бил още по-пиян.Ще припомним, че жестоката катастрофа стана на 25 юли към 0,30 ч по пътя Бенковски - Златоград. От удара колата на Ехленов е изхвърлена на мантинелата. В нея се блъснал Ерай Хаджиюсеин (28 г.), който карал БМВ 320Д. Първоначално вината за катастрофата пое 18-годишният му братовчед Сезер, но разследващите бързо разкрили, че не той е бил зад волана.

Докато двамата спорели кой да поеме вината за тежкото ПТП, Ехленов все още бил жив. Сезер казал на пътните полицаи, че той е бил зад волана, но по-късно в полицейския участък сам признал за измамата, щом научил за смъртта на Ехленов.
Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Хаджиюсеин за нарушаване правилата за движение, предизвикване на смърт по непредпазливост, шофиране в нетрезво състояние и бягство от местопроизшествието. Ако бъде признат за виновен, го чака присъда от 3 до 10 г. затвор.
Ерай е осъждан за палеж на автомобил и шофиране след употреба на алкохол. Разследван е за хулиганство и унищожаване на имущество, заявиха прокурори.

Миналата година в Златоград имаше протести срещу фамилията Хаджиюсеин, която е от Кирковско, след като трима от нея пребиха крупие. Хаджиюсеинови имат хотел в Златоград, а транспортната им фирма е от най-големите в Родопите.
Източник: родопи смолян

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини