Талантлива певица от НУФИ „Широка лъка“ спечели едногодишна стипендия от фондация

Нели с преподавателката си Соня Балабанова

11 класничката от НУФИ „Широка лъка” Нели Йотова, която е ученичка в специалност Народно пеене, спечели едногодишна стипендия от Фондация „Академия проф. Кирил Стефанов”.

През ноември миналата година Нели Йотова спечели и Първо място на Национален конкурс – надпяване, посветен на 80 – годишнината от рождението на проф. Кирил Стефанов – композитор и дългогодишен диригент на Фолклорен ансамбъл „Пирин”.

Като възпитаник на НУФИ „Широка лъка” Нели е печелила мнаго награди и отличия, сред които "Сребърна лира на Орфей" от фолклорния конкурс „Орфеево изворче” – от 2011 и 2013 г. На Първия национален конкурс „Северняшки славеи” във Велико Търново 2013, е удостоена с Поощрителна награда. В края на януари 2014 г. девойката участва в предаването по БНТ 1 „Иде нашенската музика”, посветено на северняшкия изпълнител Борис Машалов.

Всички тези награди на Нели Йотова са резултат от упорит труд и желание за овладяване на певческото изкуство, както и усилията на учителката й Соня Балабанова, чиито ученици неведнъж са печелили награди и отличия от различни конкурси.

В края на седмицата, на 22 и 23 март 2014, ученици от НУФИ „Широка лъка” ще покажат своя талант и майсторство на XIV Национален музикално - фолклорен конкурс „Орфеево изворче” – Стара Загора, 2014.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини