186 млн. евро идват по програма "Европа на гражданите"

186 млн. евро са предвидени за новия период на финансиране 2014-2020 г. на програмата "Европа за гражданите".

Това стана ясно днес на информационна среща в Областна администрация- Смолян, на която се представиха параметрите на програмата. По нея ще се финансират международни и местни проекти, засягащи общоевропейски теми, свързани с гражданското общество в ЕС.

През новия рамков период ще се дава предимство на проекти, които обединяват различни НПО, местна власт, изследователски институти и др. Програмата е разделена в две направления – „Европейска памет” и „Демократична ангажираност и гражданско участие”. Ще се работи по три поднаправления – побратимяване на градове, създаване на мрежи от градове и проекти на гражданското общество. Приоритет ще се дава на онези проекти, които са креативни, иновативни и дават разнообразие. Допълнително ще се стимулират тези идеи, в които са включени граждани в неравностойно положение.

Цялата презентация бе подкрепена с практически казуси. Целта е да се даде възможност на потенциалните бенефициенти да усъвършенстват своите знания и умения относно създаване, развитие и изпълнение на проектни идеи, организиране на обучения и информационни кампании, граждански инициативи. Кандидатстването по програмата е само по електронен път.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини