Златоград в потрес от драмата с убитото момиченце в Поморие

Хората в Златоград са потресени от драмата с 8 годишната Алекс, за чието убийство е задържана и обвинена 38 годишната Атанаска. Трагедията беше основната тема за обсъждане в родопския град, споделиха местни хора.

„Потресени сме, опитваме се да си спомним кои са тези жени-майката Светла, както и двете й дъщери замесени в скандала, познаваме ли ги, но никой нищо не знае. Не можем да повярваме още, че това е истина," разказаха потресени златоградчани.

Някои от по-възрастните жители си спомнят, че много отдавна майката напуснала града след смъртта на втория си съпруг. По-късно продала къщата и се изселила от Златоград.

Из града се носят всевъзможни слухове, но повечето хора отхвърлят публикациите и коментарите, че 60 годишната сега Димитрова, преди години имала пръст в смъртта на двамата си съпрузи, от които са дъщерите й.

„ От уста на уста се носят всевъзможни версии, но единственото, което чухме от по-възрастни съграждани е, че майката Светлана, за която също се говори, че е замесена в скандала около убитото дете, е била домакин в стола на мините в родопския град. Тя работела в служебния ресторант на „Горубсо“ в последните години преди разтурването на минния гигант, но после продала къщата и се изселила от Златоград, разказа местен човек, пожелал анонимност.

Местните хора дори не са единодушни къде точно е отишла 40 годишната тогава Светла с децата си, дали в Пловдив, дали в град Гълъбово,Старозагорско, или направо в Поморие, където се случи трагедията.

И докато за майката в града има някакви спомени, макар и съвсем смътни, за дъщерите й никой не се сеща, а местните се кахърят, че покрай трагедията, туристическият град влиза с лошо име в обществения фокус.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини