Командир на украинските спецчасти отвлечен в Луганск (видео)

Тимур Юлдашев, Десен сектор, вербовчик на спецчастите.

Според съобщеното от украински медии новосформираният "патриотичен отряд "Темур" ще защитава Луганск от сепаратистите. Специалният батальон действа в структурата на МВР".

Темур (Тимур) на узбекски означава "железен"

Батальонът се сформира от граждани на Украйна, които са минали военна служба и имат боен опит.

Луганскитe сепаратисти, които неотдавна превзеха службата за сигурност в града, са пленили командира на специалното полицейско подразделение „Темур”, предаде „УНИАН”.

Командирът на спецподразделението за охрана на обществения ред "Темур" Тимур Юлдашев се намира в завзетата сграда на службите за сигурност в Луганск, съобщава пресцентърът на МВР на Луганска област, цитиран от ostro.org

Според цитирания източник, на 28 април в школата на милицията в град Счастье за обучение пристигнали 20 души, зачислени в "Темур".

"Обаче, около школата на милицията се събраха местни жители, които не пуснаха момчетата на територията на школата.  По нареждане на командира на отряда Т. Юлдашев те тръгнали към автогарата, където отново били обградени от агресивно настроени граждани, и между тях започва конфликт, прераснал в бой".

Пристигналите на място сътрудници на милицията качили всички курсанти на автобуса. Т. Юлдашев се качил в колата, при свои, по неговите думи, приятели. Автобусът, съпроводен от органите на реда, отпътува към Луганск, където в местната база на украинското МВР ще де проведе обучението на курсистите. Т. Юлдашев заминал с колата на познатите си, се казва в съобщението на украинското МВР. 

По информация на органите на реда Т. Юлдашев се намира в превзетата от сепаратисти служба за сигурност в Луганск. Проверява се защо той не се е качил в автобуса заедно със своите бойци.

Руските медии съобщават за още няколко отвлечени заедно с командира, като цитират хора от спецбатальона. Според тях милицията не се е намесила в случващото се.

Прокуратурата на Луганск проверява информацията за отвличането на Тимур Юлдашев - организатор на батальона  "Темур", е съобщила пресслужбата на ведомството днес. Углавното производство е било започнато по разпространената в Интернет информация, че на 28 април 2014 год,. в град Счастье неизвестни лица са похитили Тимур Юлдашева.

Междувременно в интернет се появи това видео с "интервю" с Тимур Юлдашев.

Ето какво предава мрежата и за проруските части в Луганск. Имало е среща между лидера на народното опълчение Алексей Мозговой и Тимур Юлдашев. "Между нас няма съществени различия за това, че трябва да се избавим от корумпираните чиновници, че хората на Украйна трябва да имат работа и хляб. Но се разминаваме заради идеологията"... "Той не е съгласен Украйна да е в състава на Руската федерация, не е съгласен да има рефендум по този въпрос", казва Мозговой.

Ето и как посрещнаха "Темур" вчера в града, който се казва Щастие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини