Убити и ранени при взривове в руски военен склад (видео)

11 са загинали, а най-малко 23-ма ранени след взривове в склад за боеприпаси край руското с. Болшая Тура в Забайкалския край. Евакуирани са над 2000 души.

По последни данни шест души са в неизвестност, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източник от регионалните силови структури, цитирана от БТА.
Огънят, предизвикан от два горски пожара, пламнал вчера в склада на военна база до селото, разположено югоизточно от езерото Байкал. В него е имало над 250 000 тона боеприпаси, съобщи РИА Новости. Последвали десетки взривове.

Спасителите открили телата едва тази сутрин, каза началникът на пресслужбата на министерството генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Интерфакс.
Сред жертвите е офицер, който отговарял за склада, един войник и осем души от цивилния персонал на военната част и охраната. Те се опитали да избягат от склада с камион, но той се оказал в епицентъра на една от експлозиите и изгорял за минути, обясни говорителят.

Според властите в Забайкалския край 23-ма души са ранени, като девет от тях са в болница. Министерството на извънредните ситуации евакуира над 2000 души от Болшая Тура и съседните села и временно затвори Транссибирската жп линия.

По данни на руското Министерство на отбраната пожарът в склада е потушен. На място са изпратени сапьори, които да унищожат останалите след взривовете боеприпаси.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини