Започна кампания в помощ на бездомното заради пожар семейството Ставракеви от Левочево

Кирил Старварев сред останките на дома, събиран от семейството му цял живот

Благотворителна кампания за събиране на средства в помощ на пострадолото семейство Ставракеви от смолянското с. Левочево, което остана без дом след тежък пожар, стартира преди два дни. По инициатива на областния управител инж. Димитър Кръстанов в Областна адиминистрация- Смолян започна събиране на средства в помощ на пострадалите Кирил и жена му Йорданка.

  В знак на съпричастност към драмата на семейството Ставракеви, губернаторът направи лично дарение, с което постави началото на кампанията. Той бе последван от целия екип на държавната структура,а  всеки се включи с различна сума според възможностите си. На втори етаж, в стая 204, където се помещава отдел „Деловодство” на Областна администрация, е отворена кутия за дарения, с които да се окаже подкрепа на пострадалата фамилия.

Областният управител отправя апел към всички институции, представители на бизнеса, обществени организации и граждани да се включат в благотворителната кауза и всеки да помогне както може.

„Преди всичко трябва да бъдем човечни и в трудни моменти да се подкрепяме. Затова нека дадем шанс за ново начало на останалите без дом Кирил и Йорданка Ставракеви”, се казва още в призива на областния управител. Заедно с това инж. Кръстанов изказва своята благодарност към противопожарния екип за бързата реакция при потушаването на пожара, както и на жителите на с. Левочево, които са оказали своята съпричастност и навременна помощ.

СмолянБГвести.нет

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини