Продължават проверките на смолянската прокуратура по 2 от четирите сигнала за изборни престъпления

Прокурор Иван Спиров

Общо 4 сигнала за извършени престъпления, свързани с произвеждането на избори за членове на Европейския парламент, са постъпили в Окръжна прокуратура – Смолян и прилежащите и районни прокуратури от областта към днешна дата -26 май, съобщи говорителят на институцията прокурор Иван Спиров.

По един от сигналите, подаден на 22.05.2014 г. е било образувано бързо производство в Районна прокуратура-Чепеларе. Припомняме, че жалбата беше подадена от партията на Бареков и визираше опит за купуване на гласове в Чепеларе срещу 50лв. В хода на разследването не са потвърдени първоначалните данни за извършено престъпление и наказателното производство е прекратено на 24 май, допълват от прокуратурата. По останалите сигнали прокуратурата е разпоредила извършването на проверки в кратки срокове, максимум до 48 часа.

В един случай е постановен отказ да се образува досъдебно производство, тъй като не са установени достатъчно данни за извършено престъпление и за образуване на досъдебно производство. По останалите преписки предварителните проверки продължават, сочат още от държавното обвинение в Смолян.

На 24.05.2014 г. и през изборния ден във всички прокуратури в района на Окръжна прокуратура – Смолян, дежурните прокурори незабавно са отработвали постъпилите сигнали, приемали са граждани, както и са извършвали проверки на публикации в интернет, за да се самосезират , ако има информация за престъпления, свързани с изборите, допълни Спиров.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини