Решават днес за кабинета. Преглед на печата

"Стандарт": Решават днес за кабинета

Ремонт на кабинета и конкретни приоритети ще обсъдят в близките дни лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан заедно с премиера Пламен Орешарски. За срещата се намекна още в нощта на изборите. Но соцлидерът Станишев влезе в преговори в Брюксел заедно с Мартин Шулц и ЕНП по ключовите позиции в ЕП и ЕК. А вчера в парламента тема номер 1 в кулоарите бе кога ще има предсрочни избори - през есента или следващата пролет. Докато в зала депутатите дебатираха по вота на недоверие в сектора енергетика, председателят на парламента Михаил Миков обяви, че министър-председателят също ще дойде за края на дебатите веднага, щом кацне от Рим.

"Дума": Скандали, обиди и разправии съпътстваха вота на недоверие

Скандали, обидни квалификации и разправии съпътстваха вчерашните дeбати по вота на недоверие заради провал на кабинета в сектор "Енергетика", внесен от ГЕРБ. Депутатите дискутираха в присъствието на вицепремиерите Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, на министъра на икономиката Драгомир Стойнев и финансовия министър Петър Чобанов.
В началото на заседанието мотивите за исканата оставка на правителството бяха представени от депутата от ГЕРБ Делян Добрев. След него министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев говори близо час за състоянието на енергийната система у нас. Мотивите за вота представляват добра картина на енергетиката такава, каквато я заварихме ние преди една година, заяви той. Стойнев обяви, че е готова енергийната стратегия на страната, която стъпва на 4 основни стълба - либерализация на енергийния пазар, стабилизиране на ключовите дружества в енергетиката и връщане на баланса, диверсификация на източниците на доставки, спиране на разпродажбата на българската енергетика.

"24 Часа": Уволняват шефове в "Спешна помощ" след смъртта на 40-годишната фотографка

При навременна намеса на спешния екип с необходимата апаратура животът на младата съпруга и майка вероятно е можел да бъде спасен.
Шефът и зам.-шефът на столичния спешен център д-р Георги Гелев и д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради лоша организация на работата и недостатъчен контрол. Това съобщи вчера зам. здравният министър д-р Бойко Пенков след проверка по повод случая с 40-годишната жена, която почина, докато чака линейка в столичния кв. "Надежда" в понеделник.
Фотографката Елизабет Димитрова припаднала до колата си на тръгване от абитуриентски бал. Повиканата веднага "Спешна помощ" пристигнала след 50 минути според свидетели от мястото на събитието.

"Монитор": Съдът пита по изгрев или развиделяване е убита Яна

Вместо делото срещу Николай Русинов - Чеци да върви към финал, Софийският градски съд изненадващо поиска вчера справка от БАН в колко часа е бил изгревът на 9 юли 2011 г., когато бе убита Яна в Борисовата градина. Освен това магистратите много държат да разберат каква е разлика между часа на изгрева и часа на развиделяване от научна гледна точка. Три години след престъплението съдебномедицинска експертиза ще трябва да уточни кръвната група на жертвата, както и всяка от раните и уврежданията на момичето и откъде е потекла кръв и дали това е станало преди или смъртта.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини