Тази година: Късметчета вместо цигари за Световния ден против тютюнопушенето

Във връзка със Световния ден без тютюнопушене -31 май и с актуалното мото на кампанията тази година - „Цигарите-какво ни костват те?“, РЗИ – Смолян вече стартира дейности сред младите хора в Смолян и областта.

От средата на май протича серия от обучителни срещи с ученици от 8 и 9 кл. на гимназии в Смолян по темата, с акцент върху неблагоприятните последствия от употребата на тютюн. Информация на същата тема учениците могат да получат и от специално аранжираните здравни табла в училищата на областта.

Акцентът в тазгодишната кампанията са акциите в Мадан, които РЗИ ще осъществи в партньорство с Община Мадан.

Първото мероприятие ще се проведе сред учениците на ПГ „Васил Димитров” от 10:30 ч., а второто – сред гражданите на Мадан пред сградата на Общината от 11:30 ч. И при двете акции всеки пушач ще има възможност да измери съдържанието на въглероден монооксид в издишания въздух от него, както и да получи промотивни материали за преодоляване на вредния навик, а също и „късметче вместо цигара”.

На 31 май се отбелязва Световния ден без тютюнопушене, който се чества в много страни по света под егидата на Световната здравна организация. Целта е да се държи будно вниманието на човечеството за заплахата за здравето и живота, която идва от употребата на цигари.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини