Гробищата в Смолян: общината окоси, много смолянчани нехаят

Ден преди Задушница, секретарят на община Смолян Момчил Николов направи проверка, за да установи какво е състоянието на трите гробищни парка в Смолян и основните квартали Райково и Устово.

Тревата по пътеките е окосена след като местната управа изпрати хора, но прави впечатление, че голяма част от гробовете не са почистени.

Смолянчани, отишли днес на място, за да се погрижат за гробните места на близките си в навечерието на Задушница споделиха, че тревата и бурените от неподдържаните в съседство на тях могили избуява и бурените се пренасят върху съседните, които са окосени.

За да не изглеждат толкова ужасяващо последните „домове“, някои от хората често по неволя се грижат за чуждите гробове в съседство, което не е тяхно задължение. Това обаче не е задължение и на община Смолян, а на близките на покойниците, уточняват от общинската права.

По този повод Николов обясни, че от община Смолян се изпращат уведомителни писма за неплатените, но използвани гробни места, както и за тези, на които е изтекъл срока за заплащането им. В тях се упоменава, че задължението за почистването им е на близките на покойниците.

Секретарят на община Смолян обяви, че от другата седмица по програма за временна заетост ще бъдат назначени хора, които ще си грижат за състоянието на гробищните паркове, както на тези в града и кварталите, така и по селата.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини