Още през юни-полицията с мерки за опазване на селскостопанската продукция

Комплекс от мерки за противодействие на престъпността и опазването на селскостопанската продукция от реколта 2014 г., реализира ОДМВР – Смолян, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Конкретните мерки за превенция срещу престъпни посегателства включват инструкции на назначените по програмата за временна заетост пазачи, срещи с представители на местната власт, работни срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, засилени проверки на товарни МПС от нарядите по охрана на обществения ред, “Пътна полиция” и Гранична полиция.

Целта е да се подават сигнали при проблеми, свързани с изкупуване на продукцията, макар че за региона е хаактерно основно производство на картофи за лична консумация.

В последните години все по-малко стопани се занимават с тютюнопроизводството, като количествата не са значителни, рядко обработваните площи са от 3 - 4 дка на семейство, а на обслужваната територията няма изградени стокови борси и тържища, които да съхраняват и реализират селскостопанска продукция.

До момента в ОД МВР – Смолян не са постъпвали сигнали за възникнали проблеми и престъпни посегателства по отношение на селскостопанската продукция.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини