Уникални музиканти гостуват на Еко джаз феста над Перелик

Поредното- девето издание на летния Еко джаз фест на връх Перелик над Смолян, ще събере уникални изпълнители и всички любители на музиката и нестандартното преживяване да я слушаш на живо, под открито небе и само под светлината на звездите и огньовете.

Фестивалът „Звукът на тишината” ще се проведе на 26 юли на родопския връх , а началото е обявено от 20 часа. Събитието е единствено по рода си и се провежда на 2191 метра надморска височина, всяка последна събота на юли.

Сцената е осветена от свещи, а специални огнища и отблясъци от 2 000 обезопасени свещи, заедно с 4 000 бали сено оформят артистичното пространство. След като приключи събитието, балите се разстилат за наторяване по поляните около върха и за запълване на стари коловози.

В музикалната програма тази година ще участват:

Италианският пианист PAOLO DI SABATINO с триото си и забележителният полският пианист КУБА СТАНКИЕВИЧ, носител на Oscar Peterson Award, полуфиналист на Thelonious Monk International Jazz Piano Competition.

В музикалната фиеста ще участват и победителката от последното издание на Х фактор Жана Бергендорф и оркестър „Барка“ от Сърбия.

Специалната изненада за всички ценители на струнната класика е участитето на една от най-красивите български цигулки-виртуозът Веско Пантелеев-Ешкенази.

Тази година музикалното парти за ценители се провежда под патронажя на Н.пр. Лешек Хенсел, посланик на Република Полша и Италианския културен институт в София.

 Община Смолян осигурява транспорт до връх Перелик за Еко Фестивала .

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини