Кметът Мелемов: Дора Янкова знаеше, че Смолян е с най-големи борчове,но не отпуснаха помощ

Кметът показва писмото с отговора на финансовото министерство за тежкото финансово положение на общината

„Имам писмен отговор от министър Чобанов на въпрос на депутата Дора Якова, в който й казват колко са задълженията на община Смолян. И въпреки че тя е с най-много задължения в областта, на нас не беше отпуснат нито лев".

Това коментира кметът на Смолян Николай Мелемов и допълни, че се подпомагат само общини , които са приближени на властта. 

Според него в във финансовите въпроси се подхожда се партийно, ако кметовете са на ГЕРБ пари няма.

Това се случи и при отпуснатите преди месец помощи на 6 от 10 общинии в областта- четири не получиха нито лев, защото кметовете не са от партиите в  управлението.

 Задълженията на местната хазна успяват да се топят с цената на големи усилия от местната администрация, но това става за сметка на много пропуснати неща, които могат да се направят с тези пари за града и другите населени места.

Според него едно от най-големите поражения нанесени от това управление на община Смолян, която има 500 км. пътна мрежа и 85 населени места, че пак не я включиха в програмата за селските райони, от където идват най-големите пари.

 Мелемов възнегодува и срещу призив на депутата от БСП Дора Янкова, да не се гласува за ГЕРБ, защото ако спечели властта ще започне реваншизъм.

"Това, което се случи при това управление -като кадрови смени в Смолянска област няма аналог - не мога да си представя по-голяма безочливост. Всеки от града, когото и да питате ще ви каже , че има нужда от промени, защото всеки знае кой назначава и на какъв принцип", коментира Мелемов.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини