БСП ще анализира щетите от водната криза,има сигнали за повредени електроуреди

Милко Багдасаров

БСП в Кърджали ще анализира щетите от водната криза,след като в офиса на партията са постъпили сигнали от граждани за повредени електроуреди.Калната вода е скапала бойлери,перални,съдомиялни. Трябва внимателно да анализираме пораженията и да видим какви механизми има за компенсиране на гражданите, каза пред журналисти членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров.

  Ще припомним,че точно преди месец в чешмите на кърджалийци потече кал. Според областният управител Бисер Николов това се дължи на висока приливна вълна в язовир „Боровица” размътила водите и блокирала работата на пречиствателната станция. По мнение на областния координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева водната криза е породена и от използване на неподходящ коагулант. БСП пък поискаха да се издири виновника, а гражданите да бъдат компенсирани.

За сега кърджалийци плащат сметките си за вода,въпреки,че тя не е била годна за пиене.Според  управителя на „В и К”-Кърджали инж.Кера Василева не е предвиден фонд за покриване на щети при подобни ситуации.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини