11 първокласници повече тази година в община Смолян

372 са били първолаците през миналата убечна година в община Смолян, а по списъци на ГРАО тази есен те трябва да са 383.

Община Смолян изпрати свои представители във ввсички общински училища, както и в професионалните гимназии на територията на общината.

И тази година малчуганите, които за пръв път прекрачиха училищния праг, получиха като подарък книгата „Да си първокласник, то не е шега”, с пожелание за първия учебен ден от община Смолян. 

Учителите в областта подкрепиха идеята парите за цветя за 15 септември да се дадат в помощ на пострадалите от бедствията това лято в страната. Призивът е възприет във всички учебни заведения в община Смолян, а на входа на всяко училище са поставени касички на БЧК за даренията. В някои учебни заведения инициативата ще бъде удължена, а събраните пари ще бъдат изпратени чрез БЧК за бедстващите региони.

Председателят на Синдиката на българските учители в Смолян Мария Жайгарова коментира, че 15 септември е празник и с цветя или без цветя- от този ден започва началото на всяко едно българско дете, което ще прекрачи прага на родното школо.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини